+31 (0)30 307 1317 info@biomimicryconsultancy.nl

Sustainability en Business Development Manager (SBDM)

In samenwerking met Biomimicry Centre wordt de volgende opleiding gegeven vanaf 27 september 2019:

Opleiding tot Sustainability en Business Development Manager (SBDM – 42 PE-punten)

Sustainability strategie, Businessmodellen en product development voor duurzame organisaties, gebruikmakend van biomimicry modellen en technieken.

Folder Sustainability & Business Development Manager Biomimicry CentreSustainability en Business Development Manager, een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in sustainability. Hoe kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een duurzame organisatie? Sustainable innovatie, business modellen en business cases hebben een hogere succesfactor indien biomimicry technieken worden toegepast. U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om als Sustainability en Business Development Manager het verschil te maken.

Inhoud

Sustainability management op basis van biomimicry technieken en dashboards. Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de eigen werkplek en een praktijksessie. De theoriebijeenkomsten geven u de theoretische onderbouwing op basis van wetenschappelijk onderzoek en de biomimicry modellen en technieken voor sustainability management. Bij de opdrachten staan uw ervaringen als business manager/directeur en uw visie op sustainability centraal. Tijdens de praktijkbijeenkomsten zal een sustainability business case worden uitgewerkt en geanalyseerd, waarbij het toepassen van het geleerde normenkader wordt omgezet in een sustainability strategie en business modellen.
De praktijkdag bestaat uit het spelen van een klimaatgame waarbij u aanschuift aan een van de klimaattafels van Quagga Island en uitgedaagd wordt het eiland in een zo kort mogelijke tijd klimaatneutraal te krijgen.

Opbouw, duur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en is er 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 tot 5 uur per week naast de theoriebijeenkomsten en de praktijkdag.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor sustainability/business development managers die (gaan) werken in duurzame organisaties: de organisaties van de toekomst. U bent bereid om nieuwe inzichten te verwerven en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het gebied van duurzaamheid, innovatie, process efficiency en designoplossingen. U heeft een HBO- en/of academisch denkniveau en u heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan inzichten om te kunnen sturen en adviseren op het gebied van sustainability? Heeft u het idee dat innovatie en de implementatie van de sustainability doelstellingen anders kan en moet? Wilt u voor uw organisatie de sustainability expert zijn? Dan is de opleiding Sustainability en Business Development Manager iets voor u!

PE-punten

Wij zijn een erkende PE-instelling. Deze cursus komt in aanmerking voor 42 PE-punten. Voor meer informatie: stuur ons een e-mail met uw vraag.

 

Biomimicry Expert

Na het positief afsluiten van deze opleiding ontvangt u het certificaat: Sustainability en Business Development Manager. Dit certificaat is een aanvulling op uw huidige HBO-/universitaire opleiding. Met dit certificaat bent u voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen in organisaties en maakt u het verschil. Duurzaamheidsvraagstukken en continu veranderende organisaties door wijzigende maatschappelijke inzichten vragen om een andere manier van managen. Sustainability vraagt om gedragsveranderingen. Als Biomimicry Expert bent u weer helemaal duurzaam en voorbereid op de toekomst!

Data en locatie

De onderwerpen die aan de orde komen, zijn:

27 september 2019: Sustainable Development Goals, circulaire economie & sustainability business strategieën

11 oktober 2019: Sustainability business modellen, sustainability business cases, value propositions

25 oktober 2019: Natuurlijke designprincipes, productinnovatie, vormgeving & lichtgewicht materialen 

8 november 2019: Technologische ontwikkelingen, cultuur, transformatiemanagement 

22 november 2019: Life cycle assessment (LCA), life cycle costing (LCC), GRI en ISO 14000

6 december 2019: Praktijkdag – Klimaatgame spelen

 

Alle trainings- en theoriebijeenkomsten vinden plaats in ons koetshuis aan de rand van het bos in Oosterbeek.

Prijs

U betaalt voor de opleiding € 4.399,00 (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, certificeringskosten en arrangementskosten. 

 

Inschrijven

 

 

Tijdens de training wordt gebruikgemaakt van trainingsmateriaal ad € 210,00 (exclusief btw), inbegrepen bij de totaalprijs. Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur:  ‘Firm of the Future 3.8’ geschreven door Els Martijn, ‘Biomimicry: Innovation Inspired by Nature’ geschreven door Janine M. Benyus, ‘Biomimetic Design Method for Innovation and Sustainability’ geschreven door Y. Helfman Cohen – Y. Reich, ‘LCA- A practical guide for students, designers and business managers’ geschreven door J.G. Vogtländer, ‘Environmental Life Cycle Assessment’ geschreven door Olivier Jollie, ‘Cradle to Cradle’ geschreven door Michael Braungart & William McDonough en ‘The Environmental Design Pocketbook’ geschreven door Sofie Pelsmakers. Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals een syllabus en hand-outs. Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u in totaal € 475,00 exclusief btw, tevens inbegrepen bij de totaalprijs.

 

Folder Sustainability & Business Development Manager Biomimicry Centre

Folder: Sustainability en Business Development Manager