+31 (0)26 213 65 50 info@biomimicryconsultancy.nl

Over ons

Biomimicry Consultancy

Een biomimicry consultant is niet alleen een consultant op het gebied van strategie en managementmethodieken, maar is tevens een persoon die uitgaat van uw uitdaging in uw organisatie. Oftewel: wij leveren maatwerk!  Tevens werken wij op basis van de natuurlijke principes zoals vertrouwen, gunnen en faciliteren.

Onze consultants hebben één ding gemeen: ze geven intuïtie de ruimte. Het zoeken naar verbinding, creatief denken en innoveren zit in hun genen.

Wij hebben geen standaardoplossing voor uw vraagstuk. Het verdiepen in uw problematiek staat bij ons centraal. Elke organisatie is uniek en daarom zoeken wij ook naar een oplossing die bij u en uw organisatie past. Door onze expertise en continue educatie garanderen wij u een soepel traject waarbij het te behalen resultaat centraal staat.

Al onze consultants hebben vele jaren ervaring, vaak komen zij uit lijnposities vanuit gerenoveerde bedrijven. Zij kunnen zich dus ook in uw positie verplaatsen.

Wat vragen wij van u?

Wij vragen van u een open mind. Onze filosofie brengt met zich mee dat managers vaak wordt gevraagd om ‘op hun handen’ te zitten. Het bottom-up werken vraagt om geduld in de beginfase. Echter, wanneer de groep in beweging is, wordt alle ‘verloren’ tijd weer ingehaald.

Aanpak

Afhankelijk van uw opdracht zullen wij met u en uw medewerkers een verdiepingsslag maken om inzicht te krijgen in de onderliggende drivers van het vraagstuk. Dit noemen wij de verkenningsfase. De output die wij leveren, is een probleemanalyse en een plan van aanpak.

De volgende stap is het overalldesign met het topmanagement vaststellen, wat is het beoogde doel? Zodra deze fase is doorlopen, zullen de medewerkers worden betrokken bij het maken van het prototype en het in meer detail uitwerken van het doel. Als laatste stap wordt door de medewerkers in een draaiboek vastgesteld wie, wat, wanneer en hoe doet. Elke fase heeft een eindproduct dat door het topmanagement wordt beoordeeld. Zo houdt u altijd grip terwijl de medewerkers vanaf het allereerste moment direct betrokken zijn waardoor de motivatie groot is en de weerstand zienderogen afneemt.

Natuurlijk werken ook wij met beproefde technieken zoals brownpapersessies, lean analysetechnieken, procesflows et cetera. Wat wij anders doen, is dat vanaf het eerste moment wij uw medewerkers betrekken, zodat zij bepalen hoe de weg wordt afgelegd en in welke snelheid. Lees meer over deze aanpak in het boek Firm of the Future 3.8; De veerkrachtige organisatie.

Wat maakt het verschil?

Wij maken het verschil door snelheid te brengen in het traject en tegelijkertijd de motivatie van medewerkers hoog te houden. Deze combinatie maakt dat onze verandertrajecten wél succesvol zijn. Wij zorgen ervoor dat veranderen leuk is!

Wij hopen dat onze aanpak u aanspreekt en komen graag met u in contact om een mogelijke samenwerking te bespreken.

Wie zijn wij

Wij werken met ervaren mensen die vele jaren zelf in de praktijk hun kennis en kunde hebben opgedaan, onze partners. Daarnaast werken wij met experts en leergierige mensen die bij een opdracht hun waarde kunnen inbrengen. Onze partners zijn:

Marije Groen in ’t Wout, Partner Biomimicry Consultancy

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als financial besloot ik in 2016 mijn baan op te zeggen om mijn nieuwe ambities als verandermanager en coach te realiseren. Als Finance Manager en MT-lid heb ik (naast alle financiële kennis) veel ervaring opgedaan op het gebied van strategisch veranderen, inspirerend & coachend leiderschap en procesverbeteringen. Nu ben ik werkzaam als strategisch verandermanager en coach. In mijn werk hanteer ik de biomimicry technieken. Ik geloof heel erg in organisch veranderen waarbij de mens centraal staat, een verandering kan namelijk alleen maar gerealiseerd worden als wij als mensen deze accepteren. Als je mensen in hun waarde laat, echt naar ze luistert en begrip toont, ontstaat er wederzijds vertrouwen en kunnen er gezamenlijk mooie doelen behaald worden. Samenwerken richting een bepaald doel is voor mij belangrijk tijdens een verander- of coachingstraject. De reis is vooraf nog niet bepaald, maar het doel wel. U kunt mij bereiken via m.groenintwout@biomimicryconsultancy.nl of telefonisch op +31 (0)6 11 097 428.

Els Martijn, Partner Biomimicry Consultancy

Ik heb meer dan twintig jaar ervaring als bestuurder, leidinggevende en project- en programmamanager bij veranderingstrajecten en sustainablility vraagstukken, onder meer bij SVB, ProRail, ziekenhuizen, zbo’s, energiebedrijven en fabrikanten. Van oorsprong financieel geschoold, ben ik nu een generalist, wat tot uitdrukking komt in mijn werk als strategisch verandermanager en sustainability expert. Sinds 2011 beoefen ik biomimicry. Ik ben fiscalist, accountant, heb een MBA en ben in 2006 afgestudeerd als Master Change Management aan de VU te Amsterdam. Toegepaste biologie, scheikunde en natuurkunde zijn mijn passie. Als auteur heb ik twee managementboeken geschreven over verandermanagement en de organisatie van de toekomst. Regelmatig ben ik spreker en geef ik workshops als visionair op het gebied van duurzaamheid en organisatiekunde. Daarnaast ben ik als vrijwilliger gids bij Burgers’ Zoo. U kunt mij bereiken via els.martijn@biomimicryconsultancy.nl of telefonisch op +31 (0)6 11 792 892.

Daniëlle Boumans, Partner Biomimicry Consultancy

Ik ben mijn werkzame leven gestart in de procesindustrie bij DSM om daarna via vrijwilligerswerk bij IVN en de gemeente Sittard bij Mad Science Nederland terecht te komen, waar ik als gekke professor startte en uiteindelijk eindigde in het managementteam. Ik heb jarenlange ervaring in het onderwijs en dit mooi kunnen combineren met projectmanagement en sales. Mijn hart ligt echter van jongs af aan al bij de natuur en de mens. Met de paplepel ingegoten als het ware. Wie kijkt naar de natuur, kan niet anders dan verwonderd en gefascineerd raken. Techniek past mij als een handschoen, dus de stap naar biomimicry voelde als een hele natuurlijke. Mijn expertise ligt hierin vooral in het design- & architectuurstuk. Al houd ik ook van verandering en heb ik de BBCM-opleiding met veel plezier succesvol afgerond. Verandering is leuk! Vooral wanneer er weerstand is. Dat is de plek waar ik met plezier aan de slag ga. U kunt mij bereiken via danielle@biomimicryconsultancy.nl of telefonisch op +31 (0)6 14 61 33 85.