+31 (0)26 213 65 50 info@biomimicryconsultancy.nl

Biomimicry masterclasses

Masterclasses Firm of the Future 3.8; De Veerkrachtige Organisatie

Masterclasses: Firm of the Future 3.8

Een aantal organisaties heeft ons benaderd met de vraag of wij iets konden betekenen bij het inspireren van hun management/directie inzake future proof ondernemen. Aangezien dit een onderwerp is waar bijna alle ondernemers en organisaties mee worstelen, hebben wij in samenwerking met Biomimicry Centre hierover enkele masterclasses ontworpen die voor eenieder toegankelijk zijn. Iedere masterclass zal ingaan op een specifiek onderwerp. In totaal zijn er 8 masterclasses die in zijn geheel het totale beeld geven van wat ons te wachten staat als organisatie en de keuzes/oplossingen die helpen om future proof te worden. Iedere masterclass kan separaat worden gevolgd, bij het volgen van alle masterclasses zal een korting worden gegeven. Elke masterclass kwalificeert zich voor 4 PE-punten.

 

Waarom future proof?

De maatschappij, economie, marktkrachten en zelfs de mens veranderen in snel tempo. Gestimuleerd door vrije toegang tot kennis (internet), transparantie in communicatie en ondernemen (sociale media), nieuwe technologieën (4D-printen) en zelfs de crisis (hoe creëer ik veerkracht?) verandert het speelveld van uw organisatie.

Door middel van een aantal innovatieve en intensieve kennissessies willen wij u inspireren om werk te maken van deze veranderingen. Wij bieden u 8 masterclasses aan, gegeven door experts vanuit diverse invalshoeken. Hoe biedt u uw medewerkers een interessante werkomgeving? Hoe kunt u de innovativiteit verhogen zodat u uw concurrenten voorblijft? Gaat u wel of niet robotiseren en hoe kunt u uw organisatie future proof maken gebaseerd op de leer van biomimicry? Al eens gehoord van organisch veranderen, modern leiderschap of innoveren door te kijken naar de natuur?

Na deze sessies bent u weer op de hoogte en kunt u op basis van de opgedane kennis richting geven aan de future proof koers van uw organisatie. Wij inspireren en faciliteren u daarbij graag!

 

De masterclasses

De Firm of the Future 3.8 (veerkrachtige organisatie) werkt samen, is gedecentraliseerd, innovatief en adaptief.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, de circulaire economie, optimalisatie in plaats van maximalisatie et cetera, het zijn alle vereisten om te kunnen overleven en een vast gegeven in ecosystemen. Loslaten, risico’s nemen en veerkracht tonen vragen om nieuwe leiderschap en andere bedrijfsmodellen. Wij nemen u mee naar deze nieuwe werkelijkheid via de volgende workshops:

 1. Het waardenkompas, een eenduidige visie met als leidraad gedrag
 2. Organisatorische flexibiliteit, robotisering vs. analytisch vermogen
 3. Innovatiekracht, ontwerpen en vormgeving
 4. Stimuleer dynamiek, de mens en informatiemanagement
 5. Modern leiderschap, coachen en faciliteren
 6. Continu veranderen, gedrag en veranderingsgezindheid
 7. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en betrokkenheid
 8. Ketendenken, samenwerken en communiceren

 

Wat brengt het u?

Elke organisatie staat voor het vraagstuk: hoe kan ik alle veranderingen volgen die veelal door technologie en de veranderende maatschappij veroorzaakt worden? De snelheid van veranderingen is zo razendsnel dat vooral grote conglomeraten zoekende zijn naar nieuwe organisatiemodellen. Vanuit een strategisch perspectief dienen bedrijven nu actie te nemen, willen ze de slag om de kritische klant die elke keer op zoek is naar nieuwe mogelijkheden niet verliezen. De workshop Firm of the Future 3.8 geeft een beeld en ideeën van hoe huidige managers op het hiervoor genoemde kunnen inspelen, inclusief een sturingsmethodiek.

Na afloop van de 8 masterclasses hebben/weten de deelnemers:

 • meer inzicht in hoe organisaties zich gaan ontwikkelen;
 • hoe zij als leiders een andere stijl van managen kunnen aanmeten;
 • hoe medewerkers gemotiveerd blijven;
 • inzicht in het waardenkompas als leidraad voor sturing.

Voor wie?

De masterclasses zijn interessant indien de volgende vraagstukken op tafel liggen:

 • Bepalen van de strategie.
 • Waarom mislukken veranderprocessen?
 • Hoe om te gaan met de generatiekloof en duurzame inzetbaarheid.
 • Hoe stuur ik op waarden en normen?
 • Waarom duren besluitvormingstrajecten zo lang?

Prijs en locatie

Kosten: € 295,- per workshop of € 1.995,- voor alle 8 workshops

PE-punten: 4 punten per masterclass

Minimale deelname: 8 personen

 

Wilt u meer informatie over de masterclasses of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact met ons op!
Kijk voor onze opleidingen op de website van Biomimicry Centre.

 

De masterclasses geven u in een kort tijdsbestek (maximaal 4 uur) de laatste wetenschappelijke inzichten per thema, met een link naar de praktijk. Alle masterclasses zijn rondom het thema Firm of the Future 3.8 en/of biomimicry georganiseerd.